image image
Bezoek het Blog van PLMConsult Discussieer met PLMConsult op het Blog
Laatste Blog:  The impact of Kraljic on your  Teamcenter Implementation  
Lees het hele verhaal
Het uitgangspunt van PLMConsult Het uitgangspunt van PLMConsult voor haar diensten is uw probleem en hoe dit in eerste instantie organisatorisch kan worden opgelost. Lees het hele verhaal

Siemens PLM Software introduceert Teamcenter 9

Foto- en videomateriaal is te vinden op: http://bit.ly/JSJQ0A

Persbericht

Siemens PLM Software introduceert Teamcenter 9

~ Nieuwe versie PLM-oplossing gericht op systems engineering, content management, service lifecycle management en proces-gebaseerde gebruikerservaring ~

’s-Hertogenbosch, 24 april 2012Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en wereldwijd marktleider van product lifecycle management (PLM) software en diensten, introduceert een nieuwe versie van Teamcenter®, het meest gebruikte PLM-systeem ter wereld. Teamcenter 9 bevat verschillende nieuwe en verbeterde functies die aansluiten bij de HD-PLM-visie van Siemens PLM Software. Deze strategie helpt bedrijven om efficiëntere beslissingen te nemen, gebaseerd op betrouwbare informatie.

Met behulp van Teamcenter kunnen bedrijven steeds complexere producten afleveren en tegelijkertijd de productiviteit verbeteren en internationale bedrijfsprocessen stroomlijnen. Nieuw in Teamcenter 9 is een ingebouwde systems engineering-oplossing en een verbeterde integratie van de unified architecture van de software. Gebruikers kunnen hierdoor beter zien wat de impact is van hun beslissingen. De nieuwe toevoegingen aan Teamcenter 9 zorgen voor een hogere productiviteit, waardoor bedrijven hun producten sneller op de markt kunnen brengen en tegelijkertijd de total cost of ownership verlagen.

"Onze klanten hebben behoefte aan een intelligent PLM-systeem dat informatie beschikbaar maakt voor de juiste persoon op het juiste moment ", aldus Eric Sterling, Senior Vice President, General Manager, Lifecycle Collaboration Software bij Siemens PLM Software. "Dit helpt ze om klaar te zijn voor de steeds toenemende globalisering en de groeiende complexiteit van producten. Teamcenter 9 bouwt verder op de unified architecture door een meer geïntegreerde benadering van het koppelen van informatie die wordt geproduceerd door verschillende teams in verschillende delen van de organisatie. Gebruikers krijgen een meer gepersonaliseerde en productievere gebruikerservaring."

Systems engineering

De nieuwe systems engineering-oplossing binnen Teamcenter biedt een volledig geïntegreerde benadering van systems engineering en requirements management. In tegenstelling tot traditionele engineering-oplossingen die op zichzelf-staande tools gebruiken voor system modeling, documentatie-interfaces en -requirements, biedt Teamcenter een meer systeem-gedreven benadering van productontwikkeling die wordt beheerd vanuit de Teamcenter-omgeving. Hierdoor hebben gebruikers in verschillende fases van het ontwerpproces hetzelfde beeld van het systeem; dit voorkomt dat integratieproblemen aan het eind van dit proces voor hoge kosten zorgen, wanneer requirements niet zijn gekoppeld aan de fysieke implementatie. Teamcenter 9 versnelt het productontwikkelingsproces door op een intelligente manier informatie te integreren en zorgt ervoor dat alle afdelingen en functiegroepen gebruik maken van gesynchroniseerde productinformatie.

Door de integratie met veel gebruikte oplossingen als Microsoft Outlook, Word, Excel en Visio, maar ook met MATLAB van MathWorks en Simulink-omgevingen kunnen gebruikers bovendien blijven werken met de technologieën voor systeemdefinities en modeling waar ze aan gewend zijn.

Content management

Technische documentatie is een belangrijk onderdeel van het productontwikkelingsproces, dat het mogelijk maakt om documenten als gebruikers- en reparatiehandleidingen mee te leveren bij productintroducties. Vanwege het veranderlijke karakter van het ontwerpproces moest de productontwikkeling voorheen eerst helemaal zijn voltooid voordat deze handleidingen konden worden geschreven.

Door de verbeterde integratie van content management in Teamcenter 9 kan productdocumentatie nu tegelijkertijd met het ontwerpproces worden aangemaakt. Hierdoor worden veranderingen in het ontwerp meteen gecommuniceerd en kunnen wijzigingen efficiënt worden doorgevoerd in de documentatie.

Omdat hedendaagse producten steeds meer opties en varianten hebben ondersteunt content management binnen Teamcenter configuratie-gedreven documentatie die algemene tekst-componenten, grafische elementen en meta-data hergebruikt. Door deze nieuwe mogelijkheid biedt Teamcenter, context-gebaseerde, multi-channel publishing. Klanten worden hierdoor in staat gesteld om op efficiënte wijze multi-media documentatie te leveren die geschikt is voor verschillende apparaten in meerdere talen.

Bovendien maakt de nauwe integratie met Cortona3D's Rapid Author-oplossing het mogelijk om geïllustreerde documenten aan te maken die gekoppeld blijven aan de ontwerpen die ze beschrijven. Veranderingen aan het ontwerp worden zo ook doorgevoerd in de documentatie. Ook ondersteunt Teamcenter 9 de nieuwste versie van de S1000D standaard, die wordt gebruikt in de luchtvaartindustrie en bij de overheid; dat geldt ook voor DITA (Darwin Information Typing Architecture).

Service lifecycle management

Siemens PLM Software breidt zijn visie op service lifecycle management uit met een nieuwe module voor onderhoudsplanning en -uitvoering (service scheduling en execution). Traditioneel waren de planning en de uitvoering van het onderhoud twee gescheiden activiteiten, die buiten PLM vielen. Hierdoor was het moeilijk bij te houden welk onderhoud was uitgevoerd en of dit in lijn was met de procedures. Dit zorgde voor een verhoogd veiligheidsrisico, meer productiefouten en zelfs meer downtime, met alle kosten en eventuele boetes van dien.

Teamcenter 9 integreert oplossingen om service scheduling en execution te beheren. Bedrijven kunnen hierdoor hun kosten beheersen door het definiëren en efficiënt inplannen van onderhoudsorders en -taken. De nieuwe versie van Teamcenter houdt de uitvoering van onderhoudstaken bij, inclusief middelen die hiervoor zijn ingezet. Service-personeel kan via Teamcenter feedback leveren aan engineers, die deze input weer kunnen gebruiken om producten nog verder te verbeteren.

Proces-gebaseerde gebruikerservaring

Een belangrijk onderdeel van productontwikkeling is de betrokkenheid van eindgebruikers - van sporadische tot veel-gebruikers. Zij kunnen inzicht geven in de behoeftes van verschillende functiedisciplines en hun behoefte aan beschikbaarheid van PLM-gegevens. In Teamcenter 9 worden gebruikerservaringen verzameld in opmaakmodellen; of nu gebruik wordt gemaakt van de traditionele Teamcenter rich client (lokaal geïnstalleerde software) of thin client (web-applicatie). De layout kan eenvoudig worden aangepast, waardoor gebruikers snel toegang hebben tot taak-specifieke informatie, acties en gedrag, wat weer resulteert in een meer gestroomlijnde en productieve gebruikerservaring.

Teamcenter 9 in nu beschikbaar. Voor meer informatie, bezoek: www.siemens.com/plm/teamcenter9

 

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Siemens PLM Software

Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division, is een vooraanstaande wereldwijde leverancier van product lifecycle management (PLM) software en diensten met 7 miljoen licenties en meer dan 71.000 klanten wereldwijd. Siemens PLM Software heeft het hoofdkantoor in Plano, Texas, en werkt samen met bedrijven door open oplossingen te leveren die organisaties helpen om betere beslissingen te nemen die resulteren in betere producten. Voor meer informatie over de producten en diensten van Siemens PLM Software, zie www.siemens.com/plm

 

Over Siemens Industry Automation Divisie

De Siemens Industry Automation Divisie ondersteunt de volledige waardeketen van industriële klanten – van productontwerp en -ontwikkeling tot productie en ondersteunende diensten – met een ongeëvenaarde combinatie van automatiseringssystemen, industriële besturingstechnologie en industriële software. Met de softwareoplossingen kan de divisie de time-to-market van nieuwe producten tot 50 procent verkorten. Industry Automation heeft vijf business units: Industrial Automation Systems, Control Components and Systems Engineering, Sensors and Communications, Siemens PLM Software, and Water Technologies. Voor meer informatie: www.siemens.com/industryautomation

 

Contactgegevens


Voor meer informatie over Siemens PLM Software kunt u contact opnemen met Janneke Stork:

Tel: +31 (0) 73 680 2500

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoofdcategorie: Nieuws