image image
Bezoek het Blog van PLMConsult Discussieer met PLMConsult op het Blog
Laatste Blog:  The impact of Kraljic on your  Teamcenter Implementation  
Lees het hele verhaal
Het uitgangspunt van PLMConsult Het uitgangspunt van PLMConsult voor haar diensten is uw probleem en hoe dit in eerste instantie organisatorisch kan worden opgelost. Lees het hele verhaal

Siemens PLM Software breidt NX-software uit met nieuwe CAE-mogelijkheden

Nieuwe mogelijkheden in NX CAD en NX CAM onderstrepen de focus van Siemens PLM Software op HD-PLM

’s-Hertogenbosch, 17 oktober 2011 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en wereldwijd marktleider van product lifecycle management (PLM) software en diensten, introduceert een nieuwe versie van NX™ de volledig geïntegreerde oplossing voor computer-aided design, manufacturing en engineering analysis (CAD/CAM/CAE). NX 8 bevat tal van nieuwe CAE-mogelijkheden, welke gebruikers helpen om de meest uitdagende simulatieproblemen op te lossen. Ook biedt de nieuwe versie van NX nieuwe mogelijkheden op het gebied van design en manufacturing, die voortborduren op Siemens PLM Software’s visie op high-definition PLM (HD PLM) en die het aanbod van digital manufacturing voor de machinebouw uitbreiden.

“NX 8 is een significante evolutie van één van’s werelds belangrijkste geïntegreerde digitale productontwikkelingssystemen”, aldus Jim Rusk, vice president, Product Engineering Software bij Siemens PLM Software. “Gebruikers kunnen nu nog beter problemen in de virtuele wereld identificeren en deze oplossen met onze CAE-oplossing, voordat het problemen worden in de echte wereld. Dit, gecombineerd met de nieuwe mogelijkheden in NX design en manufacturing, helpt onze klanten om kosten nog verder te reduceren, producten sneller op de markt te brengen en slimmere beslissingen te nemen die resulteren in betere producten.”

Productiviteitsverbetering door simulatie

Bedrijven over de hele wereld gebruiken simulatiesoftware om de functionaliteit van een product, de productie en het onderhoud van deze producten te verifiëren en om de kwaliteit en het uiterlijk van producten te verbeteren. Siemens PLM Software helpt bedrijven al veertig jaar lang met de meest ingewikkelde modeling- en analyse-uitdagingen, van lineaire en niet-lineaire finite element analysis (FEA) van sterkte / stijfheid, tot warmte-, bewegings-, en duurzaamheidsanalyses, en de effecten van vloeistof en luchtverplaatsingen op een product. NX CAE kan worden ingezet als onderdeel van de NX-productontwikkelingssuite, maar ook als een losstaande simulatie-oplossing, wat bedrijven flexibiliteit biedt in de manier waarop ze CAE willen inzetten. Geheel in lijn met het Siemens PLM Software’s open business model werkt NX CAE met vrijwel alle belangrijke FEA-solvers, waaronder Siemens PLM Software’s eigen NX Nastran®. NX CAE-gebruikers kunnen ook geometrische gegevens importeren van verschillende bronnen en deze eenvoudig bewerken voor snelle what-if-analyses met gebruik van synchronous technology. Synchronous Technology is een innovatie van Siemens PLM Software die de snelheid en flexibiliteit van direct modeling combineert met de precieze controle van parametrisch gestuurd ontwerp.

NX 8 biedt nieuwe tools voor optimalisatie en ‘multi-physics’ analyse, net als nieuwe methodes voor het analyseren van complexe samenstellingen. Ook zijn er verbeteringen in de niet-lineaire en dynamische analysemogelijkheden en biedt versie 8 betere prestaties in rekenkracht en is de applicatie eenvoudiger te gebruiken. De nieuwe en bestaande functionaliteit in NX CAE reduceert de tijd die nodig is om analysemodellen voor te bereiden en in te zetten, in vergelijking met traditionele CAE-tools, met tot wel 70 procent.

  • Door en verbeterde simulatieomgeving en geometriemogelijkheden zijn gebruikers minder tijd kwijt met geometrische handelingen en kunnen ze analyses sneller uitvoeren.
  • Multi-discipline simulatie en optimalisatie voegen nieuwe topologie-optimalisatie en multi-physics analyse-oplossingen toe aan NX CAE.
  • Verbeteringen in simulatie op systeemniveau stroomlijnen het finite element assembly management en vergroten de rekencapaciteit voor computational fluid dynamics (CFD) analyses.
  • High Definition 3D (HD3D) mogelijkheden waaronder nieuwe ‘resultaatmetingen’ in simulaties stellen gebruikers in staat om resultaten direct te koppelen aan vereisten, zodat teams slimmere beslissingen kunnen maken.

“NX CAE legt de lat aanzienlijk hoger op het gebied van simulatie”, zegt Dr. Keith Meintjes, Practice Manager voor Simulation en Analyse bij CIMdata. “NX CAE is een volledige suite met simulatie-tools die analyse en samenwerking vanuit de verschillende disciplines mogelijk maakt. De ingebouwde synchronous technology helpt CAE-specialisten bovendien om eenvoudig modellen van meerdere CAD-bronnen in korte tijd te optimaliseren, modificeren en creëren. Dit brengt geometrie in een CAE iteratie cyclus, wat ervoor zorgt dat CAE proactief de geometrie stuurt en niet moet wachten op designveranderingen. De ‘development roadmap’ voor NX CAE, levert een uitgebreide, productieve omgeving voor simulatie en analyse. Ook voor organisaties die NX niet als CAD tool gebruiken.”

Productiviteitverhogende productontwikkeling

NX 8 biedt verschillende verbeteringen en nieuwe functionaliteit door nieuwe design- en ontwikkelmogelijkheden. Dit zorgt voor een aanzienlijk verbeterde productiviteit van de productontwikkeling.

De vernieuwingen in NX 8 bevatten nieuwe of verbeterde functionaliteit die voor iedere gebruiker van toepassing zijn. NX 8 bevat, naast een combinatie van geautomatiseerde tooling design en CAE-gebaseerde validatie-tools onder meer geoptimaliseerde NC programmering voor machinebouw en high tech onderdelen. Hierdoor helpt NX 8 bij de ontwikkeling van hoogwaardige producten doordat ontwerpen de eerste keer al goed zijn.

NX CAM verbeteringen voor machinebouw en high tech onderdelen bouwen voort op de bestaande CAD/CAM, geautomatiseerde programmering en geïntegreerde mogelijkheden voor machinesimulatie. De bestaande onderdelen worden uitgebouwd met nieuwe geautomatiseerde, contextspecifieke functies voor het vereenvoudigen van de generatie van smart tool paths voor prismatische onderdelen. NX CAM voor machinebouw is een snelle en uiterst nauwkeurige machinebouwoplossing. Dit is onder andere te danken aan de nieuwe volumegebaseerde 2.5D freesfunctie voor snellere programmering, automatische tracking van onbewerkt materiaal over multi-stage machineprocessen en geautomatiseerde programmering voor de productie van multi-part setups.

Op het gebied van productdesign biedt NX 8 diverse verbeteringen zoals krachtigere en meer efficiënte modelleertechnieken, 2D Drafting functies en validatie-oplossingen. Bovendien is er verbeterde HD3D ondersteuning, zodat betere keuzes kunnen worden gemaakt op het gebied van ontwerp.

  • Nieuwe “part modules” technologie vereenvoudigt modeling en het aanpassen van complexe  ontwerpen. Hierdoor kunnen gebruikers de 3D modellen onderverdelen in functionele elementen die kunnen worden bewerkt door meerdere constructeurs.
  • Uitgebreide HD3D en design-validatie tools bieden verbeterde interactie, uitgebreide rapportages en rijkere visuele presentatie van PLM-informatie afkomstig van verschillende bronnen. Hierdoor bieden de standaard HD3D mogelijkheden een visuele en flexibelere feedback-omgeving. Zo kunnen gebruikers eventuele problemen sneller lokaliseren, diagnosticeren en oplossen, zodat ontwerpen voldoen aan alle standaarden en vereisten.
  • Verbeterde synchronous technology maakt het eenvoudiger om modellen aan te passen en helpt diverse geometrische modelingproblemen beter aan te pakken. Ook biedt NX 8 nieuwe mogelijkheden op het gebied van onder meer feature-based modeling, plaatwerk, patronen, freeform design, routing en visualisatie.
  • Feature modeling in NX 8 is ook sterk verbeterd. Zo kunnen patronen flexibeler en met grotere controle worden ontwikkeld. Er kunnen meer patroon layouts worden gecreëerd waaronder, lineair, polygoon, spiraal of cirkelvormig. Ook kunnen gebruikers specifieke grenzen invullen met een patroon-feature en symmetrische patronen creëren.

NX 8 is per direct beschikbaar. Voor meer informatie over de nieuwe mogelijkheden van NX 8, kijk op: www.siemens.com/plm/nx8.

Hoofdcategorie: Nieuws