image image
Bezoek het Blog van PLMConsult Discussieer met PLMConsult op het Blog
Laatste Blog:  The impact of Kraljic on your  Teamcenter Implementation  
Lees het hele verhaal
Het uitgangspunt van PLMConsult Het uitgangspunt van PLMConsult voor haar diensten is uw probleem en hoe dit in eerste instantie organisatorisch kan worden opgelost. Lees het hele verhaal

De invloed van PLM op de uitdagingen voor uw Organisatie Deel I

Dit is deel I van een serie van 3. Hou deze Site in de gaten voor het vervolg

 

Tegenwoordig worden bedrijven beïnvloed door haar omgeving, de leveranciers, de partners, de concurrentie, regionale overheden en klanten. Het bedrijf is een verzameling van mensen en middelen die een gezamenlijke bedrijfsdoelstelling nastreeft. Om deze doelstellingen te realiseren worden processen en functies uitgevoerd. Voorbeelden zijn marketing, engineering, manufacturing en logistiek.

 

De omgeving van een onderneming dwingt de ondernemer stappen te ondernemen op basis van een aantal change drivers, zoals:

  • Product Complexiteit
  • Globalisering
  • De rol van de toeleverancier
  • Kosten
  • Internationale wetgevingen
  • Design for X
  • Time to Market
  • Total Quality Management

afbeelding1

Figuur I: De uitdagingen waar de ondernemer voor staat

Product Complexiteit

In de jaren 70 waren de meeste auto’s mechanisch uitgevoerd. Het was toen voor de meeste mensen eenvoudig zelf een reparatie uit te voeren. Tegenwoordig is een automonteur meer en meer een ICT-er. Bij een probleem van een auto wordt er een laptop aangesloten en kan na een tijdje precies worden uitgelezen wat het probleem is met de auto. Zelf repareren is er niet meer bij.

Dit heeft te maken met het feit dat er steeds meer elektronica en software wordt toegepast in de moderne auto.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de moderne auto. Je kunt je tegenwoordig geen product meer voorstellen waar geen elektronica en software wordt toegepast. Het toepassen van mechatronica heeft sinds de jaren 70 een sterke groei doorgemaakt. Dit zorgt ervoor dat de complexiteit van een product sterk stijgt.

afbeelding2

Groei van het gebruik van Elektronica en Software

 

Doeltreffende integratie van mechatronica systemen in product ontwerpen zal niet gebeuren zonder het overwinnen van een aantal geduchte barrières.  Mechanical Computer-Aided Design (MCAD), Electronic Design Automation (EDA), and Computer-Aided Software Engineering (CASE) tools typically operate as separate systems that do not support reasonable exchange of data between each other. Mechanical Computer Aided Design (MCAD), Electronic Design Automation (EDA) en Computer-Aided Software Engineering (CASE) tools opereren doorgaans als afzonderlijke systemen die geen ondersteuning bieden voor het uitwisselen van gegevens tussen elkaar. Bovendien werken de verschillende disciplines binnen de meeste bedrijven zelfstandig. Het overdragen van informatie tussen de diverse disciplines gebeurt vaak serieel. Als de mechanisch design engineer het werk heeft voltooid word het overgedragen aan de elektronische/elektrische design engineer, die het vervolgens doorstuurt naar de software engineer. Disciplines werken in silo's met hun eigen individuele ontwerp processen en niet-geïntegreerde informatiesysteem tools. Als gevolg hiervan worden de ontwerp tekortkomingen te laat ontdekt waardoor de wijzigingen kostbaar en tijdrovend zullen zijn.

 

Bedrijven worden in toenemende mate genoodzaakt tijdens de implementatie van het product Life cycle management systeem (PLM) deze kwestie aan te pakken, zodat multidisciplinaire ontwerpteams parallel werken en meer samenwerken vanuit een virtuele “Big Room”, zodat de informatie gemakkelijker kan worden uitgewisseld. Hierdoor kan er efficiënter worden gewerkt, worden de problemen in een vroeg stadium omzeild, kan het product design worden geoptimaliseerd, worden ontwikkelingstijden ingekort en innovatie aangemoedigd.

 

PLM biedt deze voordelen door de specifieke werk processen binnen de diverse disciplines te integreren. Door de MCAD, EDA en CASE Tools te integreren Moreover, at most companies the different disciplines work independently, for the most part functioning in isolation from one another and passing project information from one group to another in serial fashion. met het PLM Systeem, krijgen mensen vanuit de diverse disciplines real-time toegang tot betrouwbare, up-to-date informatie.  PLM beheert de individuele views van de data voor zowel de mechanische, elektrische als de software engineers, terwijl de globale requirements, portfolio-, project- en programmamanagement wordt beheerd over alle disciplines heen. Dergelijke mogelijkheden zijn bijzonder waardevol voor de supply chain managers die ervoor moeten zorgen dat alle intellectuele eigendommen van het product in de tijd beschikbaar is voor planning, engineering en de inkoopprocessen.

afbeelding3
Bill of Information (Bron PTC)

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoofdcategorie: ROOT