image image
Bezoek het Blog van PLMConsult Discussieer met PLMConsult op het Blog
Laatste Blog:  The impact of Kraljic on your  Teamcenter Implementation  
Lees het hele verhaal
Het uitgangspunt van PLMConsult Het uitgangspunt van PLMConsult voor haar diensten is uw probleem en hoe dit in eerste instantie organisatorisch kan worden opgelost. Lees het hele verhaal

Definitie van PLM

Tijdens presentaties of zelfs tijdens gesprekken met diverse mensen krijg ik vaak de vraag: Wat is PLM nu eigenlijk? De meeste mensen weten dat de afkorting staat voor Product Lifecycle Management. Maar daarmee weet je nog steeds niet wat het is.

 

Vrij recent kwam ik een presentatie tegen van Prof. Dr. Martin Eigner van de Universiteit an Kaiserslautern.

Martin Eigner staat  bekend als een Expert op het gebied van PLM. Hij is oprichter van de voormalig Duitse PLM Leverancier Eigner + Partner, welke een aantal jaren geleden is overgenomen door  Agile welke later weer is overgenomen door Oracle.

In deze presentatie geeft hij in 1 duidelijk overzicht weer wat PLM nu eigenlijk is. Hiervoor gebruikt hij 3-assen, waarbij de 1e as de levenscyclus weergeeft.

Deze is dan onder te verdelen in b.v. de navolgende fasen:

  • Requirement
  • Product planning
  • Product Design
  • Process Planning
  • Production
  • Operation
  • Recycling

De verticale as geeft meer weer wat er precies gemanaged gaat worden. Hierbij gaat hij verder dan alleen maar Mechatronica, door ook services als een product te zien.

De derde as geeft de Supply Chain weer.

Definitie PLM

Zoals ik van Martin Eigner gewend ben is hij hiermee weer in staat om iets wat vaak als complex wordt gezien op een heel eenvoudige manier weer te geven.

Menk Slot

27 april 2011

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoofdcategorie: ROOT